Perheen ja yrittäjyyden yhdistäminen verkko-opiskeluun

Tässä reilun vuoden aikana on kantapään kautta tullut opittua muutamia ihan 'perusasioita', joita tässä opiskelussa on hyvä pitää aina mielessä.

Ensinnäkin se, joka monelle muullekin saattaa olla se 'selvin' vaihtoehto; tehdä myöhään illasta / yöstä niitä koulutehtäviä, on osoittautunut varsin vääräksi vaihtoehdoksi. Ajattelet alkuun että tuohon aikaan on hiljaista pakertaa tehtäviä jne. On vaan niin ettei se ajatus välttämättä enään juokse niin kovaa kuin sitä odottaisi. Nyt on monesti aamulla jo ennen kukonlaulun aikaa ylösnouseminen osoittautunut paremmaksi vaihtoehdoksi tehdä niitä tehtäviä. Virkeenä ja tarmoa täynnä uudelle päivälle. Ajatus juoksee ja tulosta syntyy.

Vaimo jos sattuu tekemään vielä vuorotyötä, niin lapset kun saat koulutielle on sinulla yrittäjänä mahdollisuus niille asiakastapaamisille ym. jotka tähän arkeen kuuluu. Omat harrastukset ym. pankissa käymiset ja ruoka-ostokset onnistuu helposti tapaamisten välillä tm.

Vaimo ja lapset kun tulevat töistä, tai jos vaimo sattuu menemään iltaan / yöhön, on sinulla tällöin aikaa lasten harrastuksille ym.

Kiinnitä huomiota verkkotapaamisten aikoihin opiskelua suunniteltaessa, jos mahdollista; näiden vaihtoehdoilla on ollut suuri merkitys itselle. Jos ei se aamun ensimmäinen aika sitten satu sopimaan, esim. asiakastapaamisen vuoksi, saattaa se aamun seuraava aika olla jo mahdollinen. Myös monesti ilta-aika on ollut mahdollinen (ainakin Saskyllä).

Tapaamisille kun riittää se että puhelimessasi on Skype sekä esim. läppäri jolla seurata tunnin kulkua. Voit esimerkiksi pitää asiakastapaamisen tai pankissa käynnin verkkotapaamisen jälkeen.

Tehtäviä on hyvä tehdä 'koko ajan'. Älä anna tehtävien kerääntyä, vaan pyri palauttamaan ne aina hyvissä ajoin. Esim. palaverin jälkeen kun läppäri on siinä pöydällä edessäsi, voit hyvin ennen lounaalle lähtöä tehdä ne muutamat Excelit siinä alta pois. Ne ei enään sitten aamusta vaivaa.

Pyri ajattelemaan niin, oppimisen kannalta, miten minä voisin käyttää tätä oppimaani hyödykseni työssäni tm.

Lisätietoja Sastamalan koulutuskuntayhtymän Virtuaalidatanomit aikuiskoulutuksesta osoitteesta http://sasky.fi/

Petri